ELBİSTAN ADLİYESİ
6 ŞUBAT DEPREMİNİN YILDÖNÜMÜ MÜNASEBETİYLE MEVLİD VE ANMA PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

6 ŞUBAT DEPREMİNİN YILDÖNÜMÜ MÜNASEBETİYLE ELBİSTAN ADLİYESİNDE

MEVLİD VE ANMA PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

      Elbistan Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Manevi Rehberlik Birimi tarafından hazırlanan ve Elbistan Adalet Sarayında gerçekleştirilen programda; 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli depremlerin yıldönümünde yapılan konuşmalar, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualarla deprem şehitleri anıldı. 

   Programa Elbistan Cumhuriyet Başsavcısı Aytaç ŞENER, Elbistan 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Kadir NOZOĞLU, İlçe Jandarma Komutanı Yıldıray YILDIZ, İlçe Emniyet Müdürü Uğur KOYUNCU, Kahramanmaraş Barosu Elbistan Temsilcisi Cihat YILMAZ, Elbistan Adliyesinde görevli hakim ve Cumhuriyet Savcıları ile adliye ve denetimli serbestlik personeli ve yükümlüler katıldı. 

   Başsavcı Şener programdaki konuşmasında; asrın felaketinde hayatını kaybeden şehitlerin ve yaşanan acıların unutulmadığını ve unutulmayacağını, aynı zamanda milletimizin ortak acıda birleşerek  yaraları sarmak için gösterdiği birlik beraberlik ve dayanışmanın hafızalara kazındığı bir süreç yaşandığını ifade ederek, yaraları sarma sürecinde adli süreçlerin de yargı camiası tarafından tizilikle takip edildiğini belirtti. Ayrıca Deprem şehitleri için Allah’tan rahmet ve yakınları için başsağlığı dilekleri ve ülkemizde bir daha böyle felaketlerin yaşanmaması temennisiyle konuşmasını tamamladı. 

  Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde görevli vaiz Salim Çalışkan ve Elbistan İlçe Müftülüğü imamhatib-i Emirhan Ongun tarafından yapılan konuşmalar, Kur’an tilaveti ve dua yapılarak program sona erdi.